Перничани садят туи със скрито послание

Леха от 15 туи засадиха около детската площадка в ковачевското село Сирищник кандидатите за народни представители от листата Коалиция ГЕРБ – СДС в област Перник Георг Георгиев, д-р Йорданка Александрова, инж. Емил Костадинов, Ивета Боянова и Христина Георгиева.

Броят на растенията съвпадна и с номера в бюлетината за кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева.

А местните хора останаха доволни от добре свършената работа и зелената промяна в центъра на селото.

Но, разбира се, кандидат-депутатите не бяха дошли само за това. След свършената работа те  се спряха да беседват с местнита хора на село Сирищник. Всички заедно босъдиха тежката ситуация в страната, свързана с четвъртата вълна на пандемията от коронавирус.

Кандидат-депутатите коментираха, че болниците са изключително натоварени – все по-трудно става да се намери свободно болнично легло. По техните думи причината е в публична пасивност, съпроводена с кадрова задкулисна активност, провалената ваксинация.

„Беше разпуснат Националният оперативен щаб, част от неговите членове бяха отстранени от системата на здравеопазването, а друга част сплашвани и демотивирани да участват в преодоляването на здравната криза. Тези действия се отразиха на мотивацията на голяма част от българските медици. Затова, днес липсата на послания, съвети и помощ към обществото е осезаема. И сега правителството на Радев предприема драстични мерки, но вече е късно, защото ковид кризата излезе извън контрол“, коментираха от листата.

„Вярваме, че можем да имаме ускорено социално-историческо развитие. Ще бъдат положени усилия за разрешаване на политическата криза и излъчване на стабилно и ефективно управление на страната, което да се концентрира върху увеличаването на доходите, привличане на млади хора и осигуряване на повече възможности за образование, здравеопазване, работа и бизнес“, споделиха още кандидатите за народни представители пред жителите в с. Сирищник.

 

 

Коментари

коментара