Директорът на Белодробната болница в Перник д-р Кадийска: Още не сме стигнали пика на ковид, много болни не се обявяват в системата

София, Монтана и Перник са областите с най-висок дял на заразените от COVID-19. В Перник са регистрирани 1224 заразени на 100 хиляди жители на 14-дневна база.  Починалите на 100 хиляди на двуседмична база в града обаче са едва 1,66.

„Всички пациенти с установена коронавирусна инфекция се въвеждат в Единния информационен портал. Когато настъпи смърт, те се записват в системата. Мога да кажа, че от началото на годината досега сме изписали 542 пациенти, като 470 с доказан вирус„, каза за бтв д-р Величка Кадийска от белодробната болница в града.

В момента в лечебното заведение има 46 заети легла, а едва 4 са оставени за пациенти с други специфични белодробни заболявания.

Д-р Кадийска заяви, че в момента се налага нови пациенти да чакат или да бъдат пренасочвани за лечение в други болници.

„Според мен още не сме стигнали до пика на вълната, във връзка със зелените сертификати дори ние трябва да се тестваме през 2 дни. Има хора, които са болни, а не се обявяват в системата„, каза още тя.

Коментари

коментара