Радомирци честват Ден на града

Днес, 26-ти октомври, е Ден на град Радомир. Заради пандемичната обстановка обаче и радомирци ще се въздържат от масови струпвания на хора. 

Въреки това тази сутрин се отслужва празнична литургия в в храм „Св.вмчк Димитър“, а в 11:00ч. ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие.

ОТ 13:00ч. ще бъде открита Изложба „Живопис“ на Надежда Боборачка, както и фотоизложба „Радомир през моя обектив“ в ОИМ „Войнишко въстание“.

Вечерта, от 21:00ч. пък радомирци ще бъдат поздравени с илюминации.

Жителите на Община Радомир бяха поздравени за празника от кмета Пламен Алексиев:

Скъпи съграждани!
Днес отбелязваме Деня на града!
От името на администрацията на Община Радомир и от мое лично име ви поздравявам с Празника на град Радомир!
Колкото и да сме различни, както и да се развиват съдбите ни, обединява ни едно – любовта към нашия общ дом. Историята на нашия град и на тази земя, е преди всичко история на неговите жители, чиито трудови и военни подвизи играят важна роля в съдбата на Родината в продължение на векове. С право се гордеем с нашите именити сънародници, които са прославили Радомир със своя безкористен, усърден, упорит труд и постижения в различни области. Сегашното поколение радомирци, умело и грижливо съхраняват и обогатяват потенциала на малкия ни земен рай.
Всички положителни промени в облика, живота, възраждането са резултат от съвместната ни работа. С основание се гордеем с нашия град, неговите съвременни постижения, вярваме и в неговото бъдеще.
Предстоят ни още много сериозни задачи за подобряване на общия ни дом. Убеден съм, че заедно можем да ги решим. Ще направим всичко възможно комфортът и благополучието да станат основа за живот в родната ни земя.
Искам да благодаря на всички жители, за отдадеността им!
Желая ви здраве и просперитет, успех във всички ваши начинания!
Честит Ден на град Радомир, скъпи съграждани!

Коментари

коментара