Профилакториума с нов ЕКГ апарат

Ива Давидова

Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация /Профилакториум/ в Перник започна да подобрява материалната си база и да осъвременява медицинската апаратура. 

В лечебното заведение са ремонтирани четири стаи, а следва да се обновят и още две. Една от големите нови придобивки е Електрокардиограф(ЕКГ), закупен с дарение от политика Кирил Ананиев.

Вчера заедно със свои колеги политици Ананиев посети Профилакториума, за да види напредъка на лечебното заведение и остана много доволен.

„Жителите на област Перник заслужават всяка една инвестиция, а инвестицията в здраве е инвестиция в полза на живота“, каза Кирил Ананиев.

„След закупуването на новата апаратура в болничното заведение вече е назначен специалист кардиолог. Идеята е да сключим договори по нови клинични пътеки, за да намаляваме постепенно натрупаните дългове“, коментира управителят на болницата Емил Ненков.

На срещата с новия директор на Профилакториума бе и доктор Йорданка Александрова, която е ръководила лечебното заведение в периода 2012-2017г.

„Тук съм оставила част от сърцето си, работила съм в едни изключително трудни години. Щастлива съм да видя, че болницата продължава да съществува, че има нови млади колеги. Радвам се, че ще се реализират съвместни проекти, с които ще се подобрят битовите условия и ще се приемат повече пациенти. Надявам се и в бъдеще да имам възможност да помагам за оцеляването на болницата, за нейното укрепване и развитие“, коментира д-р Александрова.

Коментари

коментара