Румен Радев на сладкарница в Перник 

Президентът Румен Радев посети град Перник по време на предизборната си кампания. Използва Деня на града за своята визита. Посети паркинга на Община Перник и бе заведен посети сладкарница София пред сградата на Община Перник.

Бяха подбрани няколко човека – обкръжение, с които Радев да бъде заобиколен. Сред подбраните бяха:

Борецът Иво Ангелов –  първа писта, когато има височайш политик в града ни. Той се е научил еднакво добре да се раздава и пред ГЕРБ и пред БСП и пред всеки с власт. „Радваме Ви се господин Радев, заради кмета на Перник пък моето семейство избра да остане в България„, рецитира бореца Иво Ангелов.

Извикан извънредно да поздрави президента в Перник бе и актьора  Любомир Бъчваров. Той дойде от столицата скорострелно, но не яде пастичка в сладкарницата. Тръгна си, защото имал репетиция в София. Или поне така се е измъкнал от резила да бъде употребен предизборно.

Етнографът Цветана Манова е ясна. Тя тази година е избрана да стане почетен граджанин на Перник. Почетните граждани в Перник се използват главно с цел политическа реклама. Основната категория почетни граждани на Перник последно време  са точно такива – комунисти и спортисти.

Както е почетния гражданин – Василена – спротистка по източни бойни изкуства. Тя стана почетен гражданин на Перник, заедно с патриарх Неофит. Помните този абсурд по времето на кмета Вяра Церовска. Днес и Василена бе използвана за украса на предизборната кампания на Румен Радев в Перник.

Черешката на тортата е бившия футболист Велизар Димитров.

Идеята на мероприятието явно е била Румен Радев да бъде обграден от любимците на Перник.

Така премина посещението на президента Радев в Перник. Цените на тока, Ковид кризата, спряните ремонти в региона, най-вероятно Президента е предпочел да дискутира в сладкарничка с подбрани футболист, борец, пенсиониран музеен работник и актьор.

Така се правеше и преди 1989 година, така се прави и днес.

В другия край на центъра на улица Търговска Мая Манолова пък  пила кафе с новата си прическа, а водача на листата на ГЕРБ – стария коцкар Киро Ананиев пръскал сексапил сред бабите, които разхождат внучета из парка на Перник.

Честит празник, Перник!

Коментари

коментара