Ненко Темелков стартира акция да си върнем Минна дирекция Перник на гражданите

Сградата на Минна дирекция Перник да бъде върната от частна на публична собственост, поиска пернишкия политик Ненко Темелков от БСП. Това съобщи самият той днес, използвайки датата 19 октомври – Празник на Перник. Ето какво съобщава Ненко Темелков:

ДА СИ ВЪРНЕМ Минна дирекция на Перник !!! Уважаеми приятели, перничани в днешния празничен ден,

подемам инициатива за връщане на собствеността на държавата или община- Перник на сградата на Минна дирекция като исторически и архитектурен паметник !

От 1932 година , от построяването и до 2003 година тази уникална сграда винаги е била публична собственост ! И при цар Фердинанд, и при Борис трети ,Мини Перник винаги са били изключителна държавна собственост !

Трябваше ли да дойде Симеон втори, за да подари на едни олигарси за 5 милиона лева всичките активи на Мини Перник , в това число и това архитектурно бижу- Минна дирекция ! Днес е свят ден, денят на Свети

Иван Рилски, Чудотворец, но да не очакваме чудеса! Времето , когато Евлоги и Христо Георгиеви са дарили средства за построяването на сградата на Софийски университет очевидно е отминало.

Тази уникална сграда вместо офис на „Топлофикация -Перник“,

може да бъде още едно културно средище на града ни – музей, картинна галерия !!!

Всички , които подкрепят идеята ми , да ми пишат на лични, за учредяване на Инициативен комитет ,

за намиране на подходящата юридическа форма за връщане на собствеността на сградата на Мина дирекция на Перник и перничани !!!

Иначе ще играе винкело…

Коментари

коментара