Ферари публикуваха знаме на Перник на официалната си страница

Когато стане дума за автомобили в Перник, то най-вероятно веднага се досещате за култа към народната кола Volkswagen Golf. Стотиците вицове и истории през годините изградиха тази слава на града, но оказва се, че класическият хечбек не е единствената кола, обичана там.

Доказателство за това е снимка споделена от официалната страница на Ferrari във Facebook през изминалия уикенд. На нея се виждат двама привърженици на „кончетата“, които гордо развяват български знамена с изписано името на града, окачени между флагове с логото на италианската марка.

Кадърът е заснет на състоялото се този уикенд състезание от Formula 1 в южната ни съседка Турция и очаквано привлече много български коментари в страницата на Ferrari. Част от тях са на забавна тематика, а други от тях хвалят българската агитка на Ferrari.

Пернишкото знаме се вее на пистата на Ферари в Истанбул от бившия заместник кмет и политик Владислав Караилиев и сина му Ерик. Двамата са запалени фенове на високите скорости и не пропускат възможност да бъдат на живо на пистите на Ферари.

Тази година развяваното гордо българско знаме с името на града ни, обаче бе видяно от ръководството на Ферари и качено на официалната им фейсбук страница.

Перник се прочу и във Ферари.

Чуйте телевизионния коментатор как коментира града ни във видеото по-долу:

Коментари

коментара