Трагедия в Миньор: Почина Атанас Чолаков

Трагична новина застигна ФК Миньор – Перник. Почина бившият вратар и треньор на отбора Атанас Чолаков. Това съобщиха от клуба, видя ZaPernik.com.

Чолаков е роден на 15 февруари 1946 в Петрич. Той е треньор на вратарите в пернишкия клуб. Близки до Чолаков споделят причината за смъртта му:  „вече всичко е ковид“.

Погребението на Атанас Чолаков ще се състои в понеделник 11.10.2021г. от 13:00ч. в Перник.

„Атанас Чолаков бе един от най-смелите и атрактивни вратари на Миньор (Пк). Неговите красиви и акробатични плонжове влудяваха публиката. В критични ситуации беше решителен. Тръгнеше ли му играта, бе непробиваем“,

пише в книгата си за Миньор- Перник Стефан Сергиев.

Роден в град Петрич, Чолаков израства там и играе в школата на „Беласица“. Но „Миньор“- Перник е отборът, който успява да привлече талантливия вратар и да го задържи в своите редици. Това се случва през 1968 година. Дебютът в пернишкия отбор на Чолаков е на 18-ти август 1968г. срещу отбора на „Спартак“.

„Атанас Чолаков гореше в играта. Той не се задоволяваше да седи само във вратарското си поле. Следеше отблизо играта и често излизаше напред и се намесваше решително. Не са само една и две ситуациите, в които предотвратяваше голове с рисковите се плонжове“,

пише още Сергиев.

Атанас Чолаков прекратява състезателната си кариера през сезон 1974/75. С Миньор Атанас Чолаков изиграва 88 мача.

След като приключва състезателната си кариера Чолаков продължава да работи в мината, там се и пенсионира. В периода 1992/94 е помощник-треньор на първия състав на „Миньор“. През 1983г. става Републикански шампион за ветерани с „Миньор“. И до последно остава да живее в Перник.

Поклон пред паметта му!

Коментари

коментара