Гара в Перник се превърна в частен имот

Железопътна гара се превърна в частен имот. На мястото на старата чакалня, изникнала модерна сграда, която стои заключена от години. Изнервените пътници недоумяват как е възможно – да изчезне цяла гара, а те да чакат влака под открито небе и да си купуват билети от гише на ръждясал фургон.

Става въпрос за пернишката гара Даскалово, а репортерът на Нова тв Румен Бахов отново е в нашия град.

„Всеки очакваше тази сграда да е чакалня, за да могат пътниците да имат удобно място за чакане на транспорта. По наша информация това ще е заведение”, казват пътници.

Перничанин разказва, че преди време на мястото е имало чакалня, но тя била силно компрометирана от земетресението и се наложило да се събори. На нейно място изникнала нова постройка, която от години стои затворена и съвсем не прилича на чакалня на гара, а по-скоро на частен имот.

„Тази сграда трябваше да е чакалнята на гарата, но явно не работи”, казват пътници.

Перничанка пък казва, че доколкото знае, въпросната постройка щяла да бъде заведение.

От Национална Компания „Железопътна Инфраструктура“ отговориха, че старата компрометирана постройка е била съборена. Земята под нея била общинска и тази нова сграда се появила на нейното място.

От Община Перник потвръдили, че сградата е построена върху частна общинска собственост и че предишната общинска администрация срещу 21 000 лева е преотстъпила възможността и е дала правото на строеж на собственик, който продължава да си плаща данъци за сградата, но мистериозно липсва от последните няколко години.

Коментари

коментара