Решават съдбата на почивната станция в село Рударци

Предложение за отдаване под наем на почивната база на община Перник в село Рударци ще бъде разгледано на предстоящата в четвъртък сесия на местния ОбС. Един от мотивите, които посочва в докладната си кметът Станислав Владимиров, е необходимостта от постоянни основни и текущи ремонти на сградата.

Почивната станция е построена през 1967 година. Тя се състои от сутерен и два етажа, и е в непосредствена близост до минералния басейн в курортното селище. Поддържането на базата в добро състояние е свързано с много разходи за основни и текущи ремонти. От основен ремонт се нуждае покривът, в част от стаите има наличие на влага и мухъл. Ремонт е необходим и на отоплителната, електро- и ВиК-инсталациите.

За да се намалят разходите за електричество, е необходимо да се възстанови соларната система. Имайки предвид близостта до минералния басейн е логично през летния сезон да има интерес от страна на желаещи да почиват, но през последните години се наблюдава тенденция легловата база да се използва основно за настаняване на работници от различни фирми, които работят на територията на общината, посочва кметът.

Според него това, плюс лошите икономически показатели, както и извънредната епидемична обстановка, налагат вземането на мерки за по-ефективно стопанисване на базата./БНР

Коментари

коментара