Станката взе градския басейн и ресторант Байкал от Пешо Железаро

Кметът на Перник Станислав Владимиров днес е отправил едномесечно предизвестние да си вземе обратно концесията за градския плаж и ресторант „Байкал“ дадена от години на пернишкия бизнесмен Пешо Железаро, научи ZaPernik.com.

Кметът на Перник е поискал прекратяване на концесионния договор с Железаро, даден му още по време на бившия кмет Андрей Андреев.

Кметът Владимиров е изпратил комисия, която установила редица нарушения на договора с фирмата на бизнесмена – общински съветник Пешо Железаро.

Достъп до ресторант „Байкал“ не бил осигурен.

Детската площадка до ресторант „Байкал“ не била обезопасена и не отговаря на изискванията.

Не е модернизиран плувния басейн и не е изградено ново заведение, както било по договор.

След направена проверка на Община Перник е установено, че басейна не е годен да функционира. Плувният басейн не се поддържа в добро състояние – разрушени плочки, падаща мазилка, множество пукнатини в дъното.

Дървената постройка на водния бар е с нарушена цялост.

Открити са и други нарушения.

Днес на управителя на концесионера – общинския съветник и бизнесмен Пешо Железара е връчено едномесечното предизвестие на кмета на Перник да се разкара от градския басейн и ресторант „Байкал“.

Тази бомба новина идва само дни, след като кмета на Перник Станислав Владимиров направи разкритие за източване на подчиненото на Общински съвет предприятие „Жилфонд“.

Става все по-напечено и интересно в Перник! Следим с интерес!

Коментари

коментара