500 домакинства в Перник останаха без парно и топла вода заради…

Около 500 апартамента в пернишкия квартал „Мошино” трети ден са без топла вода и парно заради магазин, построен върху терен, през който преминава топлопреносната мрежа на града. Потърпевшите жители настояват контролните органи да направят проверка по случая.

Топлоподаването за четирите блока е спряно още в четвъртък. По аварията не се работи вече трети ден, тъй като собственикът на магазина не допуснал екипите на „Топлофикация” с мотива, че имотът е частен, обясни директорът на „Топлофикация – Перник” Ясен Кацаров.

„Магазинът се казва „Еди”- сграда, която е изградена върху нашето трасе. Аз не искам да коментирам кой и защо го е допуснал, но това са фактите и собственикът на тази сграда не ни допуска. С нас не е съгласуван строежът на тази сграда. Нашият топлопровод е от над 50 години там, въпросната сграда е от 10-15 години. Искаха писмо с описание. Вчера сме им го дали, щели да се консултират с адвокати. Уведомили сме и кмета с молба за съдействие и се надяваме в понеделник да има решение на проблема. Ние имаме готовност да отстраним аварията, но не ни допускат.”

Това е вторият такъв случай в района на квартал „Мошино”. Преди три години заради подобен проблем в друга част на квартала с месеци без парно и топла вода беше бившата Трета поликлиника./БНР

Коментари

коментара