Още не е ясно кога ще започне спиране на парното в Перник

„Все още не можем да кажем с точност кога ще имаме правото да спрем напълно топлоподаването в Перник. Температурите на атмосферния въздух се колебаят в твърде големи граници и точните прогнози за момента са невъзможни“ заяви изпълнителният директор на Топлофикация Перник Ясен Кацаров.

Ясен Кацаров напомни, че за да се спре топлоподаването в града, е необходимо средноденонощните температури в 3 последователни дни да се задържат над +12 градуса, както и синоптиците да са направили прогноза за затопляне в дългосрочен план. Директорът на Топлофикация Перник не пропусна да обърне внимание, че според закона топлофикациите трябва да осигуряват отопление до 30 април.

„Всички, които желаят да продължат да използват отопление след края на отоплителния сезон, могат да ни изпратят заявление. Ще удовлетворим желанията на абонатите! Препоръчително е поне 2/3 от присъединените към една и съща абонатна станция абонати да представят протокол за взето решение на Общо събрание за удължаване на периода, в който използват отопление“ каза Кацаров.

По отношение на приключването на отоплителния сезон и навременното изготвяне на изравнителните сметки Ясен Кацаров отправи призив към абонатите.

„След края на сезона, започва годишният отчет, извършван от инкасаторите. Моля да осигурите достъп на отчетниците от фирмите за дялово разпределение за отчет на индивидуалните разпредели и водомери за битово гореща вода. Снемането на показанията след края на отоплителния сезон е единственият начин да изготвим коректно изравнителните сметки на клиентите!“ каза Ясен Кацаров директор на Топлофикация Перник.

При неосигурен достъп за изготвяне на изравнителна сметка се прилага разпоредбата според чл.70, ал.4 от Наредба за топлоснабдяването: „На клиентите, неосигурили достъп за отчет, за всички отоплителни тела в имота се начислява енергия по реда на т.6.5. – от приложението по чл.61, ал.1 като отоплителни тела без уреди“.

Всички въпроси, свързани с дейността на Топлофикация Перник, могат да получат адекватен и навременен отговор от квалифицирани специалисти с обаждане на националния номер 0700 500 20 или на адрес: https://toplo-pernik.com/

Коментари

коментара