Учениците на ТПГ „Мария Кюри” отбелязаха Деня на Земята

Атрактивно и с екологична акция беше отбелязан днешният Ден на Земята в Технологична професионална гимназия „Мария Кюри” гр. Перник. През целият ден във фоайето на училището бяха прожектирани изработени от учениците презентации посветени на Земята, околната среда и екологичните предизвикателства на съвремието ни.

Ученици от класовете, които в момента се обучават присъствено по график направиха основно пролетно почистване на двора на училището и засадиха цветя. Използването на саксии, направени от стари автомобилни гуми, пък бе удобен повод за образователна дискусия за оползотворяването на различни видове трудно разградими отпадъци.

rbt

Отбелязването на Деня на Земята е насочено към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея, както и създаване на широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

За първи път Ден на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада.

В същата година в град Перник е създаден и Техникума по металургия, а през 2003 година училището се преименува в Технологична професионална гимназия “Мария Кюри”.

Коментари

коментара