Софиянци отглеждали марихуаната в Перник, хванали ги в крачка

Двама столичани са привлечени като обвиняеми във връзка с разкритата високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис в Перник, съобщава в официалното си съобщение ОД МВР Перник. Двамата са задържани на място, в халетата на завод „Кристал“ където развъждали дрогата. 

Акцията беше проведена на 15 април, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ под наблюдението на Окръжна прокуратура – Перник. След извършено претърсване в сграда в бившия завод „Кристал“, криминалистите открили оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. От три пригодени за целта помещения органите на реда иззели над 1000 саксии със засадени растения.

Помещенията били снабдени със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, имало измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита.

Тогава на място са установени и задържани двама 42-годишни мъже с постоянен адрес гр. София – криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност.

Първоначално им е наложена 24 часова полицейска мярка, а в последствие мярка за неотклонение „задържане под стража“. Привлечени са като обвиняеми по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Камион с мархуана мина през центъра на Перник (след него нямаше един намръщен)

Разкриха нарколаборатория в Перник

Двама са задържани за огромно производство на марихуана в Перник

Снимки и подробности от разкритата оранжерия за марихуана в град Перник

Коментари

коментара