Пернишкото БСП нареди предизборната си листа

Вече е ясно, че водач в листата на БСП в Перник ще бъде софиянецът Стоян Мирчев. Междупартийните конфликти с лидера на партията и решението на Централата да реди първите имена в листата на Перник без да се съобразява с пернишките социалисти, породи и поредица самоотводи на едни от най-изявените членове на БСП в града. Под въпрос е и второто място, като слухове спрягат за второ име в листата отново гастрольор – в лицето на Светлана Шаренкова. Перничани са ядосани и за това, че тя е и бивш симпатизант на СДС.

Все по-ясно за всички става, че за пернишката листа местните могат да се доредят едва от третото място. Въпреки това, те са изпратили предложенията си с бележка, че след като им е отнето лидерството в листата, редно е второто място да е за пернишки кандидат.

На свое заседание вчера Областният съвет на БСП – Перник предложи на Националния съвет на партията проект на листа за кандидати за народни представители. Петте имена подредени от пернишките социалисти ще бъдат изпратени в централата на партията за обсъждане и утвърждаване. Областният съвет даде своите предложения от трето до пето място, както и за седмото и осмото.

Водачът на листата вече е ясен, а второто и шестото място ще бъдат определени допълнително.

В своите предложения социалистите посочиха, че след като водачът вече е определен от „Позитано“ е редно да бъде дадена възможност второто място да се избере от перничани.

Предложенията за кандидати за народни представители бяха подредени в следния ред:

3. Евдокия Асенова – народен представител в 44-то народно събрание от 14-МИР Перник.

4. Станислав Павлов – председател на Младежкото обединение в БСП – Перник

5. Доц. Д-р Ташко Минков – преподавател в УННС, председател на ОбС на БСП – Трън

7. Иван Димитров – областен управител на Област Перник в периода 2005-2009 г.

8. Василена Петрова – Председател на Младежкото обединение в БСП – Брезник.

Коментари

коментара