Бюджет 2021 в Община Брезник предвижда пари за бездомни животни и 3,8 милиона лева за благоустройство

12,3 милиона лева се очаква да постъпят в бюджета на Община Брезник през 2021 година. Половината от тях са с местен характер, като например над 600 хиляди ще дойдат от данъци, а близо 800 хиляди лева са приходи от собственост и такси. Това става ясно от проекта за финансовата рамка на Общината, публикуван на сайта на администрацията с покана за обществено обсъждане, предаде Zapadno.com. Обсъждането ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки на 10 февруари 2021 година от 10:00 часа в малката зала на читалището в град Брезник.

Желаещите да дебатират по въпроса за парите на Брезник ще могат да вземат отношение както по приходната, така и по разходната част от бюджета. Тя предвижда най-голямото перо от 3,8 милиона лева да отиде за жилищно строителство, регионално развитие и други благоустройствени дейности. Следващият финансов приоритет е образованието, за което ще бъдат отделени 3,7 милиона лева. 1,7 милиона лева да бъдат отделени за издръжката на администрацията и Общинския съвет. Повече от 1 милион лева ще бъдат насочени към социални услуги и дейности, а наполовина по-малко са общите средства за култура, спорт, читалища и музеи.

Службите и дейностите по поддържане и ремонт на пътищата ще разполагат с 667 926 лева за годината. Прави впечатление, че Общината очаква приходи в размер на 300 лева от регистрацията на кучета, но предвижда да отдели 1 000 лева за приюти за безстопанствени животни. Превенцията на бедствия ще струва 90 хиляди лева, а ако има щети от евентуални неблагоприятни природни явления, бюджетът ще разполага с 3 699 лева, за да ликвидира последствията от тях.

Коментари

коментара