Любомир удушил Антония с голи ръце, когато се надрусал ставал звяр

Радомирецът Любомир Лозанов беше екстрадиран от Италия, след като карабинери го задържаха в градче, близо до Рим. 36-годишният мъж е обвинен за смъртта на приятелката си Антония Венциславова от радомирското село Копаница. Парчета от трупа є бяха намерени в куфар на 12 октомври т. г. Имало и парчета, изкопани и разкъсани от диви животни. Наложи се да бъде направена ДНК експертиза, за да бъде потвърдено, че това е изчезналата на 7 януари тази година Антония, пише в. Труд.

Любомир и 30-годишната жена живеели заедно от доста време, но в последните месеци се карали почти постоянно. Мъжът, според познатите си, бил кротък и добродушен, но

ставал като звяр, когато се напиел и надрусал.

Според съседи приятелката му също била наркоманка, но нейни близки отричат това. Причина за вечните кавги обикновено били пари, но войната между двамата пламвала и по съвсем дребни поводи.

Любомир често биел Антония, тя няколко пъти го напускала, но винаги се връщала. Според познатите им те били много влюбени и когато страстите след крясъците утихвали, си давали дума повече никога да не се карат. До следващия път, в който Антония отново опитвала юмруците на любимия си. Във фаталния ден – няколко дни след Новогодишните празници, избухнал поредният скандал. Нервите на Любомир, който бил пиян, не издържали и

започнал да стиска младата жена за гърлото

докато усетил, че тя се отпуска в ръцете му. Най-вероятно той не е искал да я умъртви, но не е бил в състояние “да си знае силата”, казват криминалисти. Когато изтрезнял и осъзнал какво е направил, мъжът се уплашил, че ще влезе в затвора. Той не посмял да звънне на никого, за да каже какво се случило, но споделил само с най-близкия си човек – с баща си. Казал му, че иска да скрие трупа и родителят решил да му помогне. Най-лесно им се видяло да разчленят тялото и да натъпчат трупа в куфар. Бащата и синът се страхували, че някой може да ги види и затова не отишли далече – закопали останките на Антония между селата Бърнарево и Николово близо до Радомир.

Любомир започнал да твърди пред познати, че Антония е решила да се върне при родителите си. Четири дни след убийството заминал за чужбина, като обяснявал, че отива да търси работа. Отначало заминал за Франция, след това се преместил в Италия, където имал приятели.

Антония била обявена за издирване едва през февруари, когато близките ѝ се усетили, че нещо не е както трябва. Полицията започнала разследване. Първоначално било образувано досъдебно производство за отвличането ѝ. Няколко пъти били разпитвани близките ѝ, които посочили Любомир като мъжа, с който живее. Имало версия, че е заминала след него в чужбина.

Загадката започнала да се разплита, когато овчар намерил край Радомир човешки останки и се обадил на тел. 112. Пристигналите на мястото

полицаи се натъкнали на страшна гледка череп и остатъци от кости

наядени от диви животни. В куфара, в който бил натъпкан трупът след убийството, се виждали части от коса. От майката на Антония бил взети проби за ДНК, които показали, че костите са на дъщеря ѝ. Още докато резултатът не бил излязъл, бащата на Любомир отишъл в полицията и признал за стореното, защото разбрал, че няма начин криминалистите да не стигнат до него и сина му. Той признал, че Любомир живее в Италия при близки.

Окръжната прокуратура в Перник преквалифицира досъдебното производство от отвличане в убийство, а Любомир беше обвинен за зверството в началото на декември след екстрадицията му от Италия. Той ще се изправи пред съда и ако вината му бъде доказана, може да получи до 20 г. затвор, доживотна присъда или доживотна присъда без право на замяна.

Отседнал в дома на приятели до Рим

Скрил се от карабинерите в банята

На 13 ноември Любомир Лозанов е бил открит от италиански карабинери в апартамента на свои познати в Лидисполи – градче на 50 км. от Рим, в което има голяма българска и румънска общност. По време на акцията за задържането му той се опитал да се скрие в банята на жилището, но след като униформените започнали да разбиват вратата, отворил. Семейството, у което гостувал, било разпитано, но се оказало, че не е знае нищо за страшното престъпление. Карабинерите от Ладисполи започнали разследването по българския случай, след като получили сигнал от Централната дирекция на криминалната полиция. През юни Любомир бил спрян за проверка и идентифициран от полицаите на град Чивитавекия, но тогава все още нямало никакви данни за него в системата им. Едва след края на лятото, когато е намерен трупът на Антония, името му било вкарано от българските власти в европейската система на полицията, че се издирва за убийство. За броени дни карабинерите влезли в дирите на българина и пристъпили към задържането му на 12 ноември. Той е бил откаран в затвора в Риети и по-късно екстрадиран в България. Съдът у нас го остави зад решетките с постоянна мярка “задържане под стража”.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply