Осем бедни семейства от пернишкото село Студена ще получат храна за празниците

Хранителна банка е открита в пернишкото село Студена с цел подпомагане на осем семейства в тежко финансово положение, съобщи на БТА кметът на населеното място Радослава Ангелова. На най-бедните жители на селото ще бъдат дарени хранителни продукти за предстоящите коледни и новогодишни празници. Те ще получат по два пакета боб и леща,спагети, макарони, консерви, по три пакета кори за баница,буркани грах, рибни консерви, сухи чушки, локум, нишесте ,ядки, бисквити,брашно, захар и др.

Хранителните продукти се събират ежедневно в кметството и ще се приемат до 21 декември, когато ще бъдат предоставени на нуждаещите се. Организаторите предвиждат същия ден да закупят месо, месни и млечни продукти за осемте семейства. Дарител е осигурил и по един кашон портокали и мандарини.

„Проявата цели да дадем шанс на нашите съселяни да усетят топлината на празниците“, сподели Вероника Методиева, която е сред инициаторите на начинанието.Измежду осемте семейства, за които е предназначено дарението, има болни и самотни възрастни хора, посочи Радослава Ангелова. По думите й мнозинството жители на с.Студена, в което живеят 2200 души, се отзовават на почина.

Това е втората инициатива за създаване на хранителна банка в помощ на бедни жители на село Студена. Първата е била организирана за Великден. Тогава семействата са получили за празника хранителни продукти на стойност по 150 лв.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply