Кадри от вертепа, който взриви Двореца на културата в Перник с маанета по време на локдаун

Кадри от ромския купон в Двореца на културата получихме на пощата на zaPernik.com. На клипа ясно се вижда как много хора купонясват под звуците на кларинет. В далечината по дългите маси отрупани с напитки и храна могат с просто око да се забележат повече от 15 човека. Което пък от своя страна е нарушение по смисъла на издадената заповед от министъра на здравето за локдаун. 

В петък вечерта перничани бяха възмутени от силна музика в ресторант Двореца, намирща се в Двореца на културата. Случайни минувачи заснеха купонът отвън и изпратиха десетки сигнали до полицията. Жителите на Перник бяха възмутени, че в момент на локдаун и пандемия от коронавирус, всички заведения затвориха бизнесите си и оцеляват като предлагат храна само за вкъщи, а ресторант в Перник събира хора на купон.

След сигнала до ZaPenrik.com моментално бе уведомена администрацията на Община Перник, а полицията обеще да направи проверка на място. Когато пристигнали полицаите обаче, заварили под 15 човека в заведението.

Припомняме, че със заповедтта на Министъра на здравеопазването е допустимо да се събират хора на едно място до 15 човека, но не и повече.

Междувременно перничани масово твърдят, че са пускали сигнали на тел. 112 и полицията, но на много дори не им е бил вдигнат телефона.

Знаело ли е МВР Перник за купона в Двореца и дали удобно са закъснели, когато е останала малка група купонджии, се чудят и коментират перничани?

Ето какво написа Светлозара Велчева в социалната мрежа за петъчния купон:

„Скъпи съграждани и приятели. Докато всички ние търпим последиците от локдауна, чудим се кой да ни гледа децата и внуците, които не са на училище и градина, докато белодробната болница е затворена, защото лекарите са заразени с Ковид 19 и берат душа в инфекциозно отделение, днес 11.12.2020, НЯКОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ПРОВЕЖДАНЕТО НА БАНКЕТ В РЕСТОРАНТА НА ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА В ПЕРНИК!!!!!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ! Циганска музика се чува из целия парк! От полицията в първо районно не вдигат телефоните!!! Явно, някои хора мислят, че с връзки в общината и полицията могат да си позволят всичко! Почуках на прозореца на охраната на Двореца да питам какво се случва, той не ме и погледна! Застанах да снимам племенницата ми пред колоните и нарочно изгасиха осветлението на украсата на целия дворец, за да не се събират хора и да чуят музиката от ресторанта! В каква държава живеем????
Моля, скъпи приятели, споделете тази публикация, за да стигне до повече хора и медии! Тази наглост трябва да придобие гласност и да има последствия за нарушителите, щом на местно ниво никой не иска да направи нищо!
Община Перник
Станислав Владимиров, с това ли искате да се прочуе Перник? Коледни базари няма да има, но цигански банкети може?
Престъпници!“

Коментари

коментара