Отлагат Спортист на година 2020 в Перник

Спортист на годината 2020 в Перник се отлага. Причината е пандемичната обстановка и това, че по разпораждане на министъра на младежта и спората година 2020 е обявена за нулева.  Въпреки, че някои федерации успяха да организират и да направят първенства, други така и не го направиха. 
„Няма как да организираме Спортист на годината, след като много от държавните първенства бяха отменени. Дори като общинско ръководство не успяхме и нашия спортен календар да го проведем заради пандемията. Вложихме усилия някои от мероприятията да се случат, но много не успяха, правехме промени в движение, много ни беше трудно“, коментира секретарят на община Перник Мартин Жлябинков.
Експерта по спорта Десислава Стойнева сподели, че церемонията тази година е била на кантар.
„Много ни се искаше да има Спортист на годината, защото тази година две деца от нашия град бяха определени за участие в състезанията за влизане в проекто националния отбор по художествена гимнастика. Ние сме част и гръбнака на младежкия национален отбор по хокей на трева, който пък се класира за младежка олимпиада. Това, което сме свикнали да приемаме като традиционни спортове се измества, в едни години имаше бум на бойните спортове, които взимаха връх в представянето. Всеки един положен труд би трябвало да бъде оценен„, каза Стойнева пред кракра тв.
Последният Спортист на годината награден в Перник бе младата състезателка по кикбокс Василена Йорданова. Тя е и почетен гражданин на Перник, състезател по таекуондо ITF и кикбокс в СК „Василена – Перник“, световен шампион по таекуондо и трета на световното първенство за жени по кикбокс за 2019 г.
Вижте миналогодишната церемония по награждаване на Спортист на 2019 година ТУК

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply