Ловна драма в Трънско! Версията на ловците: Бракониер стреля с пушка по момче от ловната дружинка

Драмата с „ловеца“ от Трънско, който стреля с ловна пушка след скандал с ловна дружинка се оказа по-голяма отколкото полицията съобщава, разбра ZaPernik.com. 

В коментари под публикуваната новина, свидетели на случката разказват, че информацията е непълна. По думите им въпросният мъж е бракониер и не веднъж е имал конфликти с ловната дружинка в Трънско. Също така той не само, че е „произвел изстрели“, но го е направил към човек от ловната дружинка и дори е успял да го рани.

Стефан разказва, че въпросният мъж е стрелял в племенника му и истински късмет е, че го е уцелил в ръката. Пред ZaPernik.com Стефан потвърди, че всичко, което е написал е истина и че на въпросният стрелец „не му е за първи път да стреля по хора“. Стефан каза също, че пострадалото момче с нищо не е провокирало 44-годишния мъж да стреля.

Пострадалото момче е на 26 години. „Стрелял е 2 пъти по него и го е пребил с автомата жестоко“, споделя още Стефан.

„Какъв ловец е ?Къде ловува в коя дружинка??? Бракониер който от години се кара и заканва на съседните законно ловуващи в района дружинки !!! И трябваше ли до сега след куп жалби и сигнали срещу него инстанциите да не взимат отношение ,а да се стигне до там че той да вади оръжие и умишлено да стреля срещу човек?“, пише Владимир.

„Изнесената информация за инцидента е абсолютно невярна. Бях на лов с посочената ловна дружинка. Стрелецът не е член на нашата дружинка, изстрелите които е произвел са на разстояние нялколко метра от колегата и са насочени към краката му, а не във въздуха. Благодарение намесата на нашия колега, не се стигна до по-неприятна ситуация, за някой от нас. Въпросният стрелец не за първи път влиза в конфликт с членове на ловната дружинка, за което са уведомявани съответните органи„, пише Емил Велков.

Както бе съобщено от полицията инцидентът е станал на 5-ти декември около 09:00ч.  44-годишният мъж е от трънското село Проданча. След свада с член на ловната дружинка в трънско и под афект 44-годишния мъж произвел няколко изстрела. След като дошли полицаите задържали стрелеца и конфискували 3 броя ловни оръжия.

По случая е започнато досъдебно проиводство под надзора на прокуратурата.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply