Станката наказва ГЕРБ-ерските села в Пернишко

Кметът на Перник Станислав Владимиров ще вдигне от 2021 година десетократно такса смет на къщите в селата в пернишко, които са основно с ГЕРБ-ерски кметове, научи ZaPernik.com.

Първите ГЕРБерски кметове вече надигат глава – това са Богдан Богданов от село Рударци, Виктор Викторов от Драгичево и Васил Мирчев от Кладница.

Според справката на рударския кмет за сграда от 100 кв.м. и земя в с. Рударци таксата  за битови отпадъци от 20 лв. става 182 лв.

„Няма ясна аргументация защо само в селата 5 категория се вдига таксата.Защо не се вдига цената на услугата например в селата-Люлин, Ярджиловци, Мещица“, питат от местната структура на ГЕРБ.

„Дали замърсяваме повече от другите села или че хората в Рударци, Кладница и Драгичево  изказват свободно своето мнение и недоволстват от недобрата услуга към момента“, поискаха да разберат кметове на населени места от ГЕРБ. 

Те заявиха още, че почти няма почистване и сметоизвозване зимно време, а оправданието е, че улиците са стръмни. 

„С интерес ще чакаме общественото обсъждане, за да получим  отговор на тези въпроси. Ние сме поели ангажимент към нашите избиратели и трябва да ги изпълним. Все пак  четири години тези приходи са се събрали на 100 процента за такса битови отпадъци“, коментираха от  структурата на ГЕРБ. 

„Може би увеличение е необходимо, но трябва и да е подобрена услугата. Защо да е десетократно вдигането на сумата,а не е двойно. Живеем  във време на пандемия , когото хората се чудят как да оцелеят и да си купят лекарства. Един данък и една такса трябва да бъдат посилни на обществото, за да могат хората да ги плащат“, заявиха от ГЕРБ.

Коментари

коментара