Рекорд по смъртност в Перник: 11 души починаха за три дни от ковид, сред тях и млада жена

Рекорд по смъртност от COVID-19 в Перник: 11 души са починали за последните три дни в пернишката болница „Рахила Ангелова“.  Сред тях е и 29-годишна жена. По думите на лекарите тя е била без придружаващи заболявания. 

Общият брой на пациентите в болницата е 123, от които 77 с доказан ковид, а останалите изчакват резултатите от PCR теста.

По думите на директора на пернишката болница Анатоли Митов, към момента има около двайсетина свободни легла в лечебното заведение, което бе преформатирано на ковид отделение.

В последните дни в болницата отново се е появил наплив на хора с пневмонии и дихателни проблеми, а Митов отново  е притеснен дали ще стигне капацитета на болницата да приеме всички нуждаещи се от болнично лечение. Продсължават и проблемите с персонала. Има много медици заразени, както в „Рахила Ангелова“, така и в Профилакториума и Белодробната болница.

В последните два дни са дошли на помощ на болницата само двама доброволци. Нечути остават и призивите към колеги от доболничната помощ да се помогнат на колегите си в болницата в битката с болестта.

Питаме министъра на здравеопазването и перничани: Редно ли е личните лекари, приели Хипократовата клетва да се крият зад телефонните слушалки и да не преглеждат пациентите си с оплаквания? Не е ли редно по време на война, каквато е битката с ковид в момента, да бъдат мобилизирани всички за справянето със заразата? И справедливо ли е на тези, които си взимат заплатите и се скатават докато колегите им изнемогват, да им бъдат отнети лицензите за практикуване на лекарската професия?

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply