Областният управител на Пернишка област и директорът на ОДМВР – Перник с обръщение към перничани

ДО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВО ОСВЕДОМЯВАНЕ

Областният управител на Пернишка област и директорът на ОДМВР – Перник с обръщение към гражданите във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 15 ноември 2020 г. 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ОТ ПЕРНИШКА ОБЛАСТ, 

С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През 2020 г. Световният ден се отбелязва на 15 ноември /неделя/.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата  стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

Призоваваме ви  в неделя – 15 ноември, да  отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или пешеходци. И да не забравяме, че безопасността е споделена отговорност.

Малко преди 10, 00 ч. на 15 ноември, в православния храм „Св. Иван Рилски“ в гр. Перник ще се проведе служба за отдаване почит на жертвите на пътни инциденти и молитва за запазване живота на хората, които участват в движението като пешеходци, пътници и водачи. 

Нека  на  този ден да изразим нашата дълбока почит и към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот. 

Да бъдем отговорни участници в движението по пътищата, да възпитаваме децата си в спазване на закона, да пазим здравето и живота си, с което ще гарантираме пред обществото, че безопасността на движението по пътищата е наша не само служебна, но и лична мисия. 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ:                                     ДИРЕКТОР ОДМВР,

         /инж. ЕМИЛ КОСТАДИНОВ/             СТАРШИ КОМИСАР: /ДИМИТЪР ПОПОВ/

Коментари

коментара