Доброволец разказва: Какво се случва в Белодробната болница в Перник?

Кадър: Канал 3
Доброволци от младежката структура на ГЕРБ в Перник се включиха като санитари в Белодробната болница.
„Създаваме условия, за да могат нашите медици да се концентрират само върху болните. Ангажиментът ни е с машини и препарти да дезинфекцираме помещенията, подовете и всичко, което е нужно“, това каза в предаването „Социална мрежа“ по Канал 3 Александър Александров, общински съветник и председател на МГЕРБ в Перник.
„Добре запазени сме. Имаме всички предпазни средства и средства за дезинфекция, които ползваме преди да започнем работа, а процедурата се повтаря и при напускане на болницата“, добави доброволецът.
Александров съобщи че престоят в болницата им е в зависимост от смяната и е около два часа на ден. Към настоящия момент като доброволци са се включили седем човека, но Александров се надява да се включат и още хора.

„Виждаме огромно изтощение в нашите медици, както физическо, така и психическо. Но също се вижда, че дават всичко от себе си“, каза още той.

Към настоящия момент Белодробната болница е добре обезопасена със защитни костюми, маски, ръкавици, калцуни, всеки един доброволец получава такива. Към настоящия момент болницата не изпитва затруднения относно снабдяването на защитните материали, каза още Александър Александров.
Доброволците към настоящия момент нямат контакт с ковид болни, но са били свидетели на оздравели от болестта, които са изписвани. Той уточни, че това са били млади хора в активна възраст, при които болестта се е развила бързо и не по начин, по който са се надявали.

„Надявам се, че доброволците ще покажат, че ценят труда на медиците. Искаме да е ясно, че нашите медици са ни важни. Надявам се да се пазим повече, да се пазим и да пазим другите. Да си дадем сметка в този момент колко е важно да сме отговорни и към другите“, заключи Александров.

Александров припомни, че преди време е имало доста скептици относно разпространението и опасността от ковид-19, но към днешна дата в почти всеки един дом има заразен близък с коронавируса. Той се надява това да накара хората да се пазят повече, да спазват мерките и да бъдат отговорни към другите – независимо дали ги познават или не.

Коментари

коментара