Какво казва майката, която наби 3-годишното си дете за случилото се?

Както вече писахме, цялата страна настръхна от скандално клипче с насилие на малко дете. А насилникът е майка му, която го е записала и споделила в социалните мрежи. Ужасяващите кадри са заснети в Перник. 

След като видеото с насилие беше публикувано, социалните институции се самосезираха. Незабавно на адреса на майката е изпратен полицейски патрул. Униформените са отвели нея и детето в районното управление, където с тях са започнали работа служители на „Детска педагогическа стая“. По информация на NOVA бащата на момиченцето е задържан в понеделник.

„Детето беше във видимо добро състояние, чистичко, добре облечено и спокойно, когато го изведохме. Майката си даде сметка какво се е случило и какви последствия има от качения клип и извършеното деяние. Съжаляваше за направеното”,

обясни началникът на отдел „Закрила на детето” – Перник Румяна Герова.

Герова посочи, че обяснението на майката за насилието е било, че по този начин е искала да накаже бащата на детето, който не им обръщал достатъчно внимание.

„Той се оказа по нейни данни и сведения, че е на работа в София. Ние не успяхме да осъществим връзка с него. По думи на майката те живеят заедно”,

уточни тя.

Началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник допълни още, че видимо майката е изглеждала психически добре и не е освидетелствана.

„Това, което видяхме във Facebook, ни навежда на мисълта, че тя има някакви религиозни убеждения, нищо повече. Полицията ще работи по този въпрос и ще излезе с факти”,

каза още Герова.

Детето остава под полицейска закрила за 48 часа. То е в център за настаняване от семеен тип. Ще бъде и предприета временна мярка – настаняване в приемно семейство.

Коментари

коментара