СЛЕД ГОНКА С ПОЛИЦИЯТА И СТРЕЛБА: Мъж загина на магистрала „Тракия“

Мъж от Ямбол е загинал на място тази сутрин на магистрала „Тракия“. Той е стрелял по полицаи преди да катастрофира, съобщи „Фокус“ по данни на ямболската полиция.

Рано сутринта в 05.20 часа на тел. 112 е получен сигнал от 34-годишна жителка на града, че бившият й съпруг блъска по вратите на жилището й, като нарушава издадена му ограничителна заповед. Пристигналият на място автопатрул заварва пред блока 36-годишния мъж. При вида на униформените той стреля срещу тях и потегля с кола. Веднага започва преследване, при което полицаите стрелят няколко пъти във въздуха. Въпреки това мъжът не спира, напуска града и се качва на АМ „Тракия” в посока София.

По разпореждане на дежурния, полицаите не навлизат по магистралата. За случая са уведомени дежурните на съседните региони Сливен и Стара Загора.

Впоследствие от сливенската полиция постъпва информация, че на магистралата близо до град Кермен е катастрофирал издирваният автомобил, а шофьорът е починал. По данни на полицията, автомобилът се е забил в мантинелата.

На мястото на инцидента се извършва оглед. Изясняват се причините за катастрофата.

Участъкът от автомагистрала „Тракия“, от пътен възел „Ямбол“ до Нова Загора, е затворен. Обходният маршрут е по пътя Сливен – Нова Загора – АМ „Тракия“.

Образувано е досъдебно производство.

Коментари

коментара