ГЕРБ-Перник: Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, е ясно защо г-жа Нинова е надеждата за БСП

 

Нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от тези, които реализираха правителствата на БСП. В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 – над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския“, споделиха представители на ръководството на местната структура на ПП ГЕРБ в Перник в отговор на твърденията на Корнелия Нинова, че балонът за успехите на ГЕРБ в усвояването на европейските средства се е спукал.

Вече имаме сключени договори за 36% от бюджета за България, т.е. над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет. Сиреч служебното правителство и нито лев да не договори или разплати в следващите 2 месеца, пак ще има кой в Европа да гони България  по резултат.

Лъжа е също, че програма Околна среда е застрашена от спиране. Ако г-жа Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП.  Подготвя ги, че предстои страшно, ако нас ни няма.

Поредната лъжа на г-жа Нинова гласи, че след две години управление на ГЕРБ, България отново е изправена пред опасността от спиране на еврофондове. Оставяме системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Европа ни вярва, защото знае какво можем и вижда ясно какво постигаме. Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма.

Г-жа Лъжа твърди, че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020. Предварителните условия, 45 на брой,  с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме въвели. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Сиреч работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство.  

Лъжа е, че има опасност ЕК да спре плащанията по съответните програми. Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да ни спре парите. Или ни ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време.  През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като не бяхме на власт!  Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени. Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.

 

Коментари

коментара