Извънредно от Турция! Стреля се по посолството на САЩ, след убийството на руския посланик в Анкара

Държавният департамент на САЩ предупреди гражданите на страната, намиращи се в Анкара, а избягват района около американското посолство в турската столица. Причината за това е информация за стрелба там, съобщава RT.

Извънредната ситуация, която тече и в момента, е възникнала точно два часа след като посланикът на Русия в Анкара беше застрелян докато държи реч в галерия.

Американското посолство се намира на около 4 км от галерията, където Андрей Кралов беше убит. Сградата и районът около нея са отцепени.

„Всички американски граждани да избягват зоната около сградата на посолството до получаването на нова информация”, се посочва в съобщението на Държавния департамент в Туитър.

01

Установени са нови подробности около нападението срещу руския посланик в Турция Андрей Карлов. Той е починал в болница от 11 огнестрелни рани. Те не са били съвместими с живота. Пътнически самолет Ан-148 се подготвя да излети от летище Жуковски за Анкара, за да прибере тялото на посланика.

Междувременно в Москва са изпратени допълнителни сили за охраната на сградата на турското посолство. Решението за засилването на охраната на турската дипломатическа мисия бе взето след покушението срещу руския посланик в Анкара и за да се предотвратят възможни ексцесии.

Журналистът Майкъл Вайс разпространи превод на думите, които е крещял убиеца на руския посланик по време на покушението. „Не забравяйте Алепо! Не забравяте Сирия! Няма да има за вас сигурност, докато нашите поля не са в сигурност. Само смъртта ще ме изкара оттук. Всеки, който участва в тази тирания, ще плати за това”.

02

Коментари

коментара