МЪЛЧАНИЕ реже въздуха в Турция! Спасители чакат с надежда да чуят гласове изпод руините

Спасителната акция в 2-милионния град Газиантеп в Турция продължава. Там е специалният пратеник на bTV Иван Георгиев. Градът е един от сериозно засегнатите от мощния трус на 6 февруари.

На живо в ефир екипът видя как в 6-етажен разрушен блок под руините все още има хора, а спасителите се опитват да ги намерят. Полицаите помолиха всички хора на място да запазят тишина, защото се опитват да чуят гласове под бетонните плочи.

„Настана изключително мълчание, неестествено на фона на събитията от последните часове тук. Опитват се да чуят дали някой няма да извика изпод бетонните плочи. Всички се надяваме това да се случи и се молят за това“, разказа Иван Георгиев.

Екипът на bTV не успя да научи дали спасителите са чули гласове изпод руините, но издирвателните действия и разчистването продължават. Спасителите премахват бетонните плочи една по една на ръка или с помощта на кранове. Със специални машини разбиват бетона и преместват големите парчета. Освен това режат арматурата, за да може огромна плоча да бъде преместена по-лесно.

По улиците се виждат плачещи хора, които се топлят на запалени огньове.

„Няма как да бъде описана мъката на тези хора, които очакват близките им да бъдат извадени от руините. Надежда има“, разказва още Иван Георгиев.

На много места обаче влезе тежка техника, което означава, че там не се очаква да бъдат намерени оцелели.

Коментари

коментара