Какво трябва да знаем при избор на офис мебели

Офис мебели

Има ключови изисквания при закупуването на мебели за офиса, които ако не спазите, рискувате да създадете неприветлива среда и да причините неудобство, дори здравословни проблеми на служителите.

Как да изберем офис мебели

Първата ни задача е да преценим пространството и да измерим помещенията, за да знаем какво можем да разположим в тях. Едва тогава трябва да съставим списък с необходимите изделия и да определим бюджет, в рамките на който да се справим с пазаруването. Луксозните и скъпи офисни мебели правят силно впечатление, но понякога е по-разумно да изберете качество и функционалност на по-разумни цени. Всичко зависи от предмета на дейност, личните предпочитания и вкус и от финансовите възможности.

Атмосферата трябва да бъде предразполагаща за хората, които прекарват ежедневно на работното си място поне по 8 часа. Обзавеждането е важно да бъде качествено, практично и естетически издържано. Съществуват различни дизайнерски решения и трябва да изберете тези, които ви харесват, които са най-близо до интериорния стил, който следвате и са съвместими с цветовата гама, която предпочитате.

Офис мебели

Видове офис мебели

Сред най-необходимите са:

  • бюро – голямо, малко, ъглово, двойно, с надстройка, с чекмеджета и др.;
  • офис стол – посетителски, директорски, ергономичен, с възможност за регулиране на височината и т.н.;
  • сейфове – подходящи за монтаж на стената, с красив дизайн, фиксиране за пода и др.;
  • етажерки, шкафове, поставки, контейнери, заседателни маси и др.

Ако искате всичко да е в един стил и да не пропуснете нищо от първа необходимост, изберете готови модулни системи, съветват от онлайн магазина на Aiko XXXL. Има различни варианти, които предлагат гъвкави решения и възможност да усвоите много полезни функции – допълнително място за съхранение и архивиране на документи, странични плотове за повече работна повърхност и т.н.

Организирайте офисното пространство максимално оптимално и с вкус. Поставете подходящи картини на стените или 3D фототапет. Обособете малък кът с ниска мебел и малка библиотека. Ако искате визуално да увеличите размерите на офиса, поставете огледала на определени места или използвайте мебелировка с гланц. Изберете светли цветове и нюанси, за да изглеждат помещенията по-просторни. При липса на достатъчно естествена светлина, осигурете подходяща от изкуствени източници.    

 

Коментари

коментара