Как да изберем качествени работни ръкавици

Работни ръкавици

Всеки служител, който има рискова професия, е възможно да нарани дланите и пръстите на ръцете си. Поради тази причина той трябва да е оборудван с работни ръкавици. Те несъмнено са ключова част от екипировката, с която работодателят трябва да ви снабди. Имат функция на защитни атрибути, които е важно да са качествено изработени от устойчиви материали. Нужно е и да са с необходимата дебелина, за да ви предпазят от порязване и трудова злополука. Работните ръкавици се използват в редица индустрии, като строителство, машиностроене и др., защото гарантират безопасност и са удобни за работа.

Как да изберем ръкавици с по-добри защитни характеристики

Освен на работното място, използваме аксесоара и в домовете си, защото може да бъде полезен по време на различни видове дейности. Когато избираме работни ръкавици, трябва да сме сигурни, че те покриват европейските стандарти за безопасност, като моделите с най-добри характеристики отговарят на следните критерии:

  • устойчиви са на продупчване, перфориране и срязване – важно условие, за да бъдете защитени добре;
  • устойчиви на топлина и студ – климатичните фактори влияят на продуктивността;
  • устойчиви са на раздиране, износване и скъсване – качеството на изработка има решаващо значение за здравината;
  • безопасни за използване и достатъчно функционални – трябва да осигурят добра изолация и мобилност за ръцете.

Сферата, в която ще ги използвате, е от особено значение, за да прецените колко дебели и здрави артикули ви трябват. От Стенсо съветват, щом търсите нещо подобно, да се запознаете в детайли с описанието на продукта и с начина на изработка.

Работни ръкавици

От какви материали се произвеждат

Работните ръкавици се използват изключително в различни сектори на строителството, монтажната дейност, редица производства и други. Точно затова и материалите, които се влагат за тяхната направа, са толкова разнообразни:

  • памучни модели – класическите трикотажни варианти обикновено имат и защитно покритие;
  • модели без покритие от полиамид, нитрил и полиуретан – те трябва да бъдат с ниска пропускливост, за да предпазят ръцете по най-добрия начин;
  • плетени – прилепват перфектно към ръката и осигуряват нужната свобода на движенията;
  • кожени – отвън може да са изработени от гъвкави материали, за да осигурят комфорт, а вътрешната им част е от естествена или синтетична кожа;
  • комбинирани от кожа и плат – здрави и гарантиращи безопасност. Позволяват лесно да движим ръцете си и да изпълняваме различни задължения.

От онлайн магазин Stenso.net напомнят да изберем еднократни модели или професионални за многократна употреба в зависимост от работата, за която ни трябват.

Заслужава ли си да инвестираме в по-висок клас работни ръкавици

Безопасността и комфортът по време на работа са от изключително значение за всеки служител. Когато търсите екипировка, винаги трябва да инвестирате в такава от по-висок клас, защото тя ще ви предпази от сериозни наранявания и трудови злополуки. По-луксозните модели се отличават с перфектна изработка и безкомпромисно качество. Този тип артикули със сигурност имат и по-дълъг експлоатационен живот. Не бива да икономисвате средства, когато поръчвате предпазни средства, тъй като те са в основата на добрите производствени практики.

Кои модели са устойчиви на износване

Кожените модели са предназначени за особено екстремни условия на труд. Направени са от естествен материал, който се характеризира със своите дишащи свойства. Кожата е издръжлива и устойчива на разтягане, а именно с нея се правят най-здравите и качествени защитни предпазни средства.

Моделите, изработени в комбинация с текстил, велур и други, също са подходящи за сложна и тежка работа. Можем да изберем такива с маншет и с пет пръста, ако е нужно да сте по-добре предпазени и да имаме контрол над движенията си. Кожените работни ръкавици са изключително износоустойчиви. Те не могат да бъдат сравнявани с по-ниския клас артикули, тъй като са надеждни и ще ви служат много по-дълго време.

 

Коментари

коментара