Как лесно да промените интериора в дома си?

Искате да промените облика на дома си? Искате, но се страхувате от майстори, разправии и големи разходи, които биха донесли един основен ремонт или смяна на мебелите например?

Противно на първоначалното стряскащо чувство, промяната на декора в дома ви не трябва да бъде свързан с необходимостта от смяна на мебелите или скъпоструващ ремонт. 

Големи промени могат да бъдат направени с помощта на малки и не скъпи орнаменти и аксесоари, които ще донесат чувство за обновление и новост на целия дом. Всичко, от което се нуждаете, е добра идея за частичен фейслифт, който ще промени интериора до неузнаваемост! Как? Ще ви изненадаме! Продължавайте да четете.

Неузнаваеми стени

Тенденциите в интериорния дизайн доказват, че най-завладяващ ефект може да се постигне чрез промяна на външния вид на стените. Най-обичайния начин да направите това е чрез промяна на цвета на стените. Но има и по-лесен и евтин вариант – да! Няколко картини например или един фототапет ще внесат в стаята абсолютно различно усещане. 

Като акцент на стената също могат да се разглеждат и ключовете и контактите. Често не отдаваме голямо значение на тези елементи, а всъщност трябва. Ключовете и контактите са изключително важни, първо заради безопасността в нашия дом, която осигуряват според качеството си. Второ – външния си вид. Те могат да бъдат красив акцент на една иначе скучна едноцветна стена например. Трето – изключително удобни според функциалността си. В момента на пазара има серии ключове и контакти, които са с декоративни елементи, истинско бижу за стените. Хит в момента е и 3 устройства в 1 механизъм – контакт Шуко с 2 USB зарядни. 

Нови завеси 

Ако решите, че може да вложите малко повече бюджет, може да внесете цвят, новост и свежест чрез завесите в стаята си. За лятото може да заложите само на тънко перде, без тежки завеси, ако интериора позволява това.

Декоративни елементи

Декоративните елементи във всяка стая са много важни и повярвайте, това е първото нещо, което се забелязва, когато влезете в една стая. Красива ваза, свещник, интересна статуетка, няколко възглавници в цвета на завесите… са безценни аксесоари! Може да добавите ефектен лампион или декоративно осветително тяло с кристали.

Камина

Камината внася уют в дома, доказано е, особено през есента и зимата. На пазара има различни варианти за декоративни камини – камини на газ, мобилни камини, камина – картина или само рамка на камина.

Това е едно добро бюджетно решение за дневната стая, която събира цялото семейство на вечеря, празничен обяд или тържество. 

Домът е прекрасен и трябва да бъде наше любимо уютно място.

Ако статията ви е харесала – споделете с приятели.

 

Коментари

коментара