Мъжките парфюмни тестери и обонятелната пирамида

Изборът на парфюмен тестер за мъж не е от най-лесните задачи. Тук трябва да вземете предвид хобитата, начина на живот и чертите на неговия характер. Тези предварителни съображения са изключително важни – защото уханието на правилно подбраният мъжки парфюмен тестер създава много по-ярко първо впечатление от всяко ръкостискане или потупване по рамото.

Освен всичко друго друго, използването на висококачествен парфюмен тестер ще подчертае статуса на мъжа, неговото социално положение и мястото му в служебната йерархия там, където прилага своите сили и енергия.

За да улеснят по принцип избора на личен, индивидуален аромат, парфюмеристите са разработили обонятелна пирамида, в която великолепно се включват и мъжките парфюмни тестери.

Според установената традиция, ароматите обикновено са разделени на три части. Няма значение към коя група принадлежи конкретното ухание, принципът на изграждането му е еднакъв с този на другитеВажни са отделните съставки, които, подобно на мозайка, допълват базата, върху която е създадено.

В обонятелната пирамида се разграничават три основни нива. Те са следните.

Обонятелна пирамида

Горни или начални ухаещи ноти

Това са най-ярките, леки и летливи миризми, които се изпаряват след няколко минути – сред тях главни са цитрусите, билките и европейските (северните) подправки.

Средни или сърцевинни обонятелни ноти

Те се състоят от съставките с бавно изпарение, могат да издържат до 5 часа, като се появяват до 10-15 минути след нанасянето на парфюма или парфюмния тестер – това са цветя, зеленина, плодове, ориенталските (източните) подправки.

Базови или шлейфови ароматни ноти

Те са най-тежко и дълго отзвучаващитеИзбледняват продължително време, може да носят оставят спомен за аромата в рамките на едно денонощие. Най-често това са балсамови и дървесни ухания.

Мъжките парфюмни тестери, в зависимост от концентрацията на ароматни вещества, съответно от това, каква парфюмерийна гама представят, може да принадлежат и на трите нива на обонятелната пирамида. Но най-предпочитани измежду тях са трайните, по-стабилни и тежки парфюмни тестери, поради високата концентрация на миризливи компоненти. Те се съхраняват около две години. Тези мъжки парфюмни тестери имат много богат и наситен аромат, обикновено са разфасовани в малки по обем флакони.

Избор и пробване

При избора на парфюмен тестер мъжът е необходимо да следва собствените си чувства. Важното е да се помни, че парфюмни тестери се купуват единствено и само в проверени и надеждни магазини за козметика.

При покупката на мъжкия парфюмен тестер той се пробва не набързо в продължение на 10-15 минути – а поне няколко часа, като пръснете малко върху китката си. Ако сте направили това предиобед, както е за препоръчване, и в късния следобед той продължи да предизвиква положителни емоции у вас – значи, може да приемете, че това е „ваш“ аромат и си заслужава да го купите.

Мъжки парфюмен тестер за лятото

През лятото не използвайте тежки и „задушни“ дървесни и мускусни мъжки аромати. По-добре е да изберете цитрусови или други свежи ухания с нотки на кожа и подправки. За този сезон дори за ежедневна употреба са подходящи тестерите на мъжките спортни парфюми. Те тонизират и придават жизненост. Обикновено съдържат орнаменти на подправки и цитрусови плодове. 

Тестери за запознанства

Отделна група са мъжките парфюми тестери за запознанства с дамиТе оставят незабравимо впечатление, предназначени са да привличат вниманието. Най-често имат включени в сърцевината си дървесно-цитрусови аромати с флорални и мускусни ухаещи орнаменти.

Парфюмният тестер, подобно на дрехите, отразява вашата индивидуалност. Той може да бъде променян в зависимост от вашето настроение или начин на живот. Не забравяйте, че всяко ухание, с което се представяте пред околните, е подходящо за един или друг случай. Главното е към избора да се пристъпи отговорно и разумно.

Коментари

коментара