ЧИБА! Миленко Неделковски става персона нон грата за България

ЧИБА! Миленко Неделковски става персона нон грата за България

Лично съм задействал процедура въпросният Миленко да бъде включен в списъка с чужденците, нежелани на територията на Р България. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов в предаването „Панорама” по БНТ във връзка с поруганата плоча на Каймак-Чалан.

„Нормално е, когато се извършва такъв тип провокация, която честно казано е изключително грозна, в случая с Миленко Неделковски, цялото българско общество да реагира. Няма как да останем безучастни”, коментира той.

„Българското правителство веднага е реагирало, поискахме от властите в Скопие да се разграничат от този факт”, посочи Даниел Митов.

„Що се отнася до претенциите за законността и незаконността на поставената плоча трябва да си дадем сметка, че това е инициатива на група български граждани, които са отишли и са решили да почетат паметта на загиналите български войници през 1916 година в битката при Каймак-Чалан. Този акт не е на българското правителство, това е акт на група граждани”, обясни външният министър и допълни, че спор около законността на въпросната плоча не може да се води.

„Вандалският акт на въпросния човек е пълно падение на човешката личност”, заяви Даниел Митов.

„Направили сме постъпки пред правителството в Скопие да възстановим този път през акт на българската държава въпросната плоча”, каза още той.

Източник: Pik

Коментари

коментара