МЕСИЯ! Бареков прави шпагат между Кристалина и Бокова

МЕСИЯ! Бареков прави шпагат между Кристалина и Бокова

Eвродепутатът Николай Бареков предложи на колегите си консерватори да подкрепят втория ни кандидат за председател на ООН – Кристалина Георгиева.

Според евродепутата ако запазим достойнството на Ирина Бокова, шансът ни за успех с Кристалина Георгиева ще се увеличи сериозно, а битката за поста генерален секретар може да завърши с триумф за България, съобщиха от пресцентъра на „България без цензура“.

Ето и пълното съдържание на позицията на Бареков по този повод:

„След „изненадващата“ и недобра от тактическа гледна точка рокада на кандидатите ни за поста шеф на ООН предложих на колегите си консерватори от ЕП все пак да излезем с подкрепа за втория български кандидат госпожа Кристалина Георгиева.

Очаквам след препоръката ми вчера изтъкнатият британски консерватор и евродепутат, председател на групата на ЕКР, господин Саид Камал да излезе с изявление в тази насока.

Станалото станало. Като български политик в Европа се опитвам да помогна с позициите си за българската кандидатура, но и за двете ни дами – кандидати мога да кажа само хубави думи и добри препоръки.

Надявам се работата ми с британските колеги в ЕП и моята последователност като български и европейски консерватор да допринесе ползи за Родината ми. Десният профил на госпожа Георгиева и опита й като еврокомисар ще ни помогне да спечелим нова подкрепа в Съвета за сигурност. Гласове, които не успяхме да съберем поне досега.

Подкрепата ми за втория български кандидат следва да се разглежда като последователна моя стъпка за естественото сближаване на двете най- големи еврофракции в ЕП – Консерваторите и колегите от ЕНП. Смятам за противоестествена дългата коалиция между леви и десни в Европа.

Като патриот желая успех на всяка българска кандидатура и оставам тежък критик у нас на слабото правителство, но като български консерватор и член на ръководството на ПГ на ЕКР и на Европейския консервативен алианс ще работя за успеха на втория български кандидат.

Ако запазим достойнството на госпожа Бокова, шансът ни за успех с госпожа Георгиева ще се увеличи сериозно. Битката за поста генерален секретар тепърва започва и може да завърши с триумф на България!“

Източник: Pik

Коментари

коментара