Не слагайте огледала на тези места вкъщи! Вижте защо

Едва ли има нормално домакинство, в което да няма огледала. В далечното минало обаче хората са се справяли и без тях. Сега обаче те са толкова неразделна част от дома и ежедневието ни, че даже някои от нас си ги носят и в джоба или чантата, пише jenata.blitz.bg.

Огледалата обаче не се използват само заради практичността им. Те са и интериорна украса. Този предмет от домакинството се свързва с мистицизъм и паралелния свят. Ако вярвате в тези неща, то е редно да ви кажем кои са шестте места, на които в никакъв случай не трябва да поставяте огледалата в жилището си.

Огледалото е проводник на сила от друг свят. Много зависи на кое място ще бъде поставено, защото може да носи съответно положителна или отрицателна енергия.

Ето кои са най-лошите места за поставяне на огледала.

Спалня

Желанието за поставяне на огледало в спалнята е напълно разбираемо. В народните поверия обаче се казва, че огледалото не трябва да се позиционира в помещение, където хората си почиват. Според Фън Шуи хората се освобождават от отрицателна енергия по време на сън, ако обаче има огледало наблизо, тази енергия се отразява в него и се връща, без реално да открие изход.

Прозорци и врати

В никакъв случай не трябва да поставяте огледалото срещу врата. Имайте предвид, че не е добре отражението на прозореца също да се вижда. Поверието гласи, че вратите и прозорците, които попадат в отражението, носят само отрицателна енергия в къщата – отблъскват просперитета, успехите и щастието.

Отрицателни места

Ако често се карате на място, което се вижда в отражението на огледалото, то то събира отрицателна енергия, която се връща и стои обратно в дома ви. Добре е пред огледалото да се усмихвате.

Работно място

Забравете за огледалата на работното място. Да, някои от вас сигурно се чувстват много красиви и искат да се оглеждат честичко, но това може само да привлече по-тежка работа и повече отговорности и ангажименти. За жалост това обаче не е обвързано и с увеличение на финансите.

Кухнята

Не е добре огледалото да е позиционирано например срещу готварска печка или в кухнята. Когато готвите, вие губите енергия. Хубаво е да сложите огледалото срещу масата, на която вечеряте всички, като семейство. Така ще привлечете щастие и късмет в живота си.

Огледало, гледащо към друго огледало

Огледалата отварят портал към друг свят, законите в който се различават от нашите. Опасно и рисковано е да слагате две огледала едно срещу друго. Тогава има риск от неуспехи в живота на вас и семейството ви и дори влошаване на здравето.

Ако сте счупили огледало, то в никакъв случай не трябва да се оглеждате в него. Не чакайте лошото и то няма да ви се случи.

Коментари

коментара