Цацорв подава оставка?!

Изненадващ ход на председателя на антикорупционната комисия след въпрос на “24 часа” за готвените законодателни промени – тръгва си, но след като покажел с цифри и факти кой прави “празни декларации и обвинения”

Сотир Цацаров напуска председателското място в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество след точно 46 дни.

Изненадващият ход на бившия главен прокурор бе описан лично от него след въпрос на “24 часа”, в който медията го помоли за коментар на подготвяните от правосъдното министерство и група депутати законодателни промени, които ще доведат до разделяне на КПКОНПИ на два отделни органа. Един, който да разследва корупция и втори, който да се занимава с конфискация на незаконно придобитото имущество и конфликта на интереси. Макар че все още няма внесени конкретни текстове в парламента, темата придоби публичност след изявления на правосъдната министърка Надежда Йорданова и други политици.

Затова и “24 часа” помоли официално Сотир Цацаров за мнение като председател на комисията, тъй като до момента той не е коментирал законодателните идеи на новите управляващи.

„Ще коментирам декларираните намерения за законодателни промени следващата седмица, след като изпълня своето решение да подам оставка като председател на КПКОНПИ. Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си“, гласи писменият отговор на бившия главен прокурор.

 

Коментари

коментара