Масирана акция удари търговците на дрога в Пиринско

Масирана акция удари търговците на дрога в Пиринско

На територията на област Благоевград, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, бе проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, съобщи „Струма“. В хода на акцията около 21:15 часа на ул.”Свобода” в Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от В.С./30г./ от гр.Сандански и пътник в него С.П./37г./ от гСливен.

При проверката у В.С. е намерено и иззето найлоново пликче с около 0,88 грама амфетамин. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Същият ден, около 12:30 часа в местността „Горна Валта”, землище на село Балдево, община Гърмен, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, е установен изоставен лек автомобил „Форд Мондео”, без регистрационни табели. При извършения оглед, в автомобила са намерени и иззети стръкове тревиста маса, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 6 килограма. За случая е уведомена РП-Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

На 27.09.2016г. в района на село Струмешница, община Петрич в близост до река Струмешница, от полицейски служители на РУ-Петрич, са открити две ниви със засадени съответно: около 4 бр. тревисти растения с общо тегло 9,500 килограма в първата нива и около 10 броя тревисти растения с общо тегло около 16 килограма и около 280 грама суха тревиста маса във втората нива, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. В хода на работата по случая е установено, че нивите са обработвани от З.С./52г./ от с.Струмешница, която е задържана със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Петрич. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

Източник: Pik

Коментари

коментара