Борисов за новото правителство: Идва катастрофа!

„След Станишев – разруха, след Орешарски – двойна разруха, и с двете се справихме. Сега обаче ще има катастрофа“, предрече Бойко Борисов на среща на ГЕРБ-младежи в Пампорово. Борисов се появява за първи път от свикването на 47-ото Народно събрание. Опирайки се на управленския си опит, той заяви „корупцията ще ги сплоти“ по повод бъдещото редовно правителство. Борисов заяви, че в понеделник ГЕРБ ще гласуват против правителството, а преди него Росен Желязков по бтв заяви, че ще гласуват въздържал се. 

Единственото, с което тези министри и това правителство, може да изплуват, по думите на Борисов е „да крадат“. Лидерът на ГЕРБ е уверен, че нито един инфраструктурен проект няма да направи новия кабинет: „Всеки един ще бъде поне два пъти по-скъп заради тази петорна коалиция.“ Борисов е убеден и че пътят на България към Еврозоната не само ще се забави, но може и изобщо да спре. „Години няма да чувате за тази тема.“ След това пожела на жителите на „Люлин“ „Ицо Хазарта да ви построи път!“. Ицо Хазарта победи по получени гласове Бойко Борисов в XXV МИР .

Борисов не пропусна и познатата си фиксация, че Румен Радев е петият член на коалицията и че е узурпирал новото правителство. „Радев държи цялата репресивна машина“, каза той.

 

Коментари

коментара