Румен Радев връчи на Кирил Петков мандат за правителство (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила – „Продължаваме Промяната”. Папката получи Кирил Петков, след като официално беше представен като кандидат за министър-председател.

„Желая ви успешен мандат в една свбодна, европейска и просперираща България“, обърна се държавният глава към Петков.

„За мен е чест да поема тази папка от Вас. Вие започнахте промяната на площада, преди месеци, сега е време заедно да довършим работата“, каза кандидат-премиерът.

 

 

След общо 6 неуспешни опита на партиите в 45-ия и 46-ия парламент да излъчат редовен кабинет в 10 часа тази сутрин президентът Румен Радев ще връчи седмия за годината проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В началото на седмицата държавният глава поотделно проведе консултации с представители на формациите, представени в 47-ото Народно събрание.

След близо месец преговори „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“ одобриха коалиционно споразумение, а лидерите на формациите подписаха документа поотделно, но с амбицията за пълен четиригодишен управленски мандат. Има съгласие за структурата и персоналния състав на правителството.

Затова, след като получи мандата от президента, Кирил Петков ще го върне веднага изпълнен.

 

Коментари

коментара