Внимание! Синоптиците предупреждават за опасно време в събота

Средиземноморски циклон ще очертае времето у нас в следващите 48 часа. В събота от ранните часове ще започнат валежи от дъжд в равнините и сняг в планините – първо в Югозападна България, а по-късно и в останалите райони на страната. Значителни количества се очакват в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. Там количествата валеж за денонощието ще достигнат 50-60 литра на квадратен метър.

Температурите сутринта ще са в интервала от 0 до 5 градуса в западната половина на страната, до към 10 около крайбрежието. Следобед термометрите ще се колебаят между 4-5 градуса на запад до 15-16 на изток. Вятърът ще е с опасно силни пориви – в най-южните части на страната със скорост над 100 км/ч.

През нощта срещу неделя в Източна България валежите временно ще намалеят и ще спрат. На запад вятърът ще се обърне от северозапад, с което температурите ще паднат с условия за снеговалеж. Застудяването постепенно ще обхване повече области в Централна и Североизточна България. През нощта срещу понеделник, в първия и втория ден на седмицата ще превали сняг и в източните райони. Дневните температури ще се понижат осезаемо и ще са в интервала от минус 1-2 до към 5-6 градуса.

Коментари

коментара