Чорбанов: Въвеждането на зелен сертификат за работа би било дискриминация

Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на парламента на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19.

„Заповедта касае конкретни посещения на публични сгради, като молове, театри, ресторанти и т.н. Народното събрание, както и много други сгради и институции, са специфични органи до които достъпът е ограничен. Какво ще стане, ако се приеме зелен сертификат за Народното събрание – това ще даде основание всеки работодател да въведе същото задължително условие за работа, което е абсолютно дискриминационно“, каза проф. Андрей Чорбанов, който подчерта, че докато ходенето в мол е личен избор, то ходенето на работа, с условие на зелен сертификат, вече би било дискриминация.

„Зеленият сертификат в България вече е въведен. Той е въведен за голяма група български граждани, включително и нашите деца, които ходят на училище. Децата, които нямат такъв сертификат, не ходят на училище. Дали една мярка е дискриминационна или не, не може да бъде решено от нас“, това пък заяви проф. Костадин Ангелов.

Коментари

коментара