Дилов-син: В Третия райх и в СССР е имало културни министри точно като Минеков

„В журналистическата си практика съм виждал милиционери да искат да бъдат културни министри, но културен министър да иска да бъде милиционер – виждам за първи път“, това заяви Любен Дилов от ГЕРБ от трибуната в НС.

„Случвало се е в Съветския съюз и Третия райх, но в България не се е случвало по времето дори на Тодор Живков“, заяви той.

„Какъвто и спор да има един министър с медия, редно е този спор да се реши по културен начин, без помощта на полиция. Вашият спор с вестник Труд е във ВАС и е важно да разберем правното основание, за да се обърнете към полиция, защото изпълнението на административна заповед, оспорена в съда, не изисква намеса на полицията“, допълни Дилов.

„Явно много мразите Петьо Блъсков, за да му пратите Светослав Трайков. Вашите действия бяха меко казано некултурни“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Аз дори тая една надежда, че това не е сблъсък между изпълнителната власт и една медия, а един перформънс, но имам подозрение, че не е така, защото вашия патрон, чиито културен аватар сте вие, на срещата си вчера каза два пъти – „Ако трябваше да се разправяме с медиите, щяхме да подкараме първо ПИК“, заяви той.

Коментари

коментара