Фермер, хвърлен зад решетките за кражба на 11 т жито, с нова присъда за избит зъб на съселянин

Фермер, хвърлен зад решетките за кражба на 11 т жито, с нова присъда за избит зъб на съселянин

Фермер от дупнишкото село Червен брег получи 9-месечна присъда за побой над съселянин, докато излежава двегодишна присъда в Бобовдолския затвор за кражба на жито. 27-годишният Владимир Косачки е набил в центъра на с. Червен брег свой съселянин и му избил един зъб пред свидетели. Признал се за виновен и постигнал споразумение с наблюдаващия прокурор, за което получил минимална присъда от 9 м. строг затвор.

През декември миналата година Владимир Косачки беше осъден на две години лишаване от свобода, след като ожънал житото в 23 дка чужди ниви със собствения си комбайн и го прекарал с трактора си в кравефермата си. Тримата ужилени земеделци подали жалба в РУП – Дупница. След разследване е установен и извършителят Вл. Косачки. Той си признал, а експерти установили, че откраднатото жито е 11 тона.

Съдията по делото Маргарита Алексиева тогава постанови присъда две години затвор за Владимир Косачки, имайки предвид, че той е осъден на 6 месеца условно за идентичен случай, съобщава „Струма.бг“.

Владимир Косачки е регистриран като земеделски производител, заедно с дядо си той отглежда крави в село Червен брег. 

Преди две години Косачки се заби с джипа си в масивната ограда на къща в Сапарева баня и избяга. След няколко часа полицаи го откриха и му съставиха акт. 

 

Източник: Pik

Коментари

коментара