Битката за призовите места във Втора лига ще бъде оспорвана

Феновете на професионалния футбол много добре знаят, че освен битката на големите, можем да открием достатъчно футболна интрига и в останалите лиги. Нека обърнем внимание на Втора лига, където футболът също е на особено високо ниво и все повече отбори се борят за пробив при професионалистите. През настоящия сезон вече забелязахме, че няколко отбора успяха да дебютират и да объркат плановете на професионалистите. 

Тази година ръкавицата наистина е хвърлена и ще забележим, че отборите на Локомотив 1929 г. и Пирин Благоевград продължават да водят една безмилостна битка, запазвайки еднакъв точков резултат и ако ситуацията продължи, можем спокойно да заключим, че най-вероятно ще се гледа головата разлика, като в това отношение Пирин Благоевград изостава само с 2 гола. Докато между тези два тима не може да се постави дори лист хартия, можем да видим, че битката за третото място е отворена и вакантна за всеки един отбор от 3-та до 7-ма позиция. Отборите на „Спортист“ Своге и Лудогорец II са с равен актив от 32 точки. 

Преследват се от Кариана с 31 точки, Хебър 1918 с 29 точки и разбира се „Септември“ София с 28 точки. За съжаление ще забележим, че ситуацията не е особено цветна за „Миньор“ Перник, които се намират на 12-та позиция и през следващите футболни седмици трябва да продължат да трупат актив, колкото се може по-бързо, за да се придвижат напред в класирането. Това обаче е една особено приятна новина, след като тук изненадите са много повече, отколкото в професионалното първенство. Спокойно можем да използваме и Winbet апликацията от efirbet.com, с която да следим не само резултатите от Втора Професионална лига и също така да правим своите прогнози. 

Забелязали сме, че колкото по-оспорвано е едно първенство, толкова повече феновете насочват вниманието си в тази посока, а освен това не трябва да забравяме, че интересът на спонсорите също се забелязва, особено след като няма мениджър, който да не потвърди, че без необходимите ресурси е трудно да се постигне желаната класа. Фаворитите към този момент могат да се похвалят с един особено успешен футболен танц, който може да се забележи в последните месеци и ни показва, че макар да не говорим за високоплатени футболисти, с малко повече мотивацията отборите не само се стремят да покажат класа, но и много сериозно ни подсказват къде точно ще има повече адреналин и в следващите седмици. 

Със сигурност изненадата идва в лицето на Пирин Благоевград, които успяха да намерят запален треньор в лицето на Уорън Фийни и след това всичко е история. В случай, че не следите или сте пропуснали да обърнете внимание на това спортно предизвикателство, задължително препоръчваме да се запознаете с тежките дербита, които предстоят в следващите седмици. Тук е трудно да кажем кой ще бъде шампион, след като резултатите могат да се решат само с една грешка на лидерите, а до този момент такива не са се случили. 

Причината да виждаме толкова тежки и сериозни сблъсъци, е фактът, че в края на сезона ще видим битката между последните в първа лига и шампионите на втора лига, които съвсем спокойно могат да се разменят, а ако това се случи, настоящите хегемони трябва да се притесняват, защото говорим за една специална класа.

Коментари

коментара