НАП проверява купувача на дипломатическия клуб "Бояна"

Прокуратурата обаче няма да се занимава със старозагорската фирма

Националната агенция за приходите започва проверка на сделката за купуване на дипломатическия клуб „Бояна“ в София от старозагорската фирма „Ексклузив уеб дизайн“. Това съобщи за БНР Росен Бъчваров – говорител на Агенцията. Клубът бе продаден за 8,5 милиона лева на тримата съдружници във фирмата – младежи на възраст от 20 до 24 години. 

Две фирми купуват тръжна документация: „Приор“, която стопанисва „Бояна“ от 2011 година срещу 14 хиляди евро без ДДС месечен наем, собственост на 75-годишния Христо Кацаров и старозагорската „Ексклузив уеб дизайн“. И двете внасят депозит от 1,2 милиона лева в Агенцията по приватизация, съобщи за „Хоризонт“ Венета Начева от пресцентъра на Агенцията. На търга се явява обаче само старозагорската фирма, която предлага началната цена от 8,5 милиона лева. Сделката е извършена на 7 септември. В двуседмичен срок собствениците на фирмата трябва да представят в Агенцията две декларации – едната за произход на капитала, втората – по Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Едва след това Надзорния съвет на Агенцията по приватизация ще се произнесе окончателно за сделката. От старозагорската окръжна прокуратура казаха пред „Хоризонт“, че нямат основания да проверяват фирмата, която е регистрирана на 9 октомври миналата година с 3 лева уставен капитал. Адресната регистрация е на улица „Добруджа“ 20, на същия адрес живее 21-годишната Ванеса Тодорова, една от съдружниците във фирмата. Още преди дни вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова обещаха, че на НАП ще бъде възложена проверка за произхода на средствата на младежите. И двамата вицепремиери споделиха, че най-вероятно зад сделката стои подставено лице.

  • дипломатически клуб бояна
  • продажба

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара