Кметът на Перущица арестуван заради 40 хиляди лева подкуп

Кметът на Перущица арестуван заради 40 хиляди лева подкуп
Ради Минчев е действал в схема за злоупотреба с публични средства

Кметът на Перущица Ради Минчев, който беше арестуван вчера, е поискал 40 хиляди лева подкуп. Той е изнудвал софиянеца Павлин Статев, за да не извърши свои задължения по служба, свързани със закона за обществените поръчки. Това стана ясно преди минути на пресконференция в пловдивската окръжна прокуратура.

Ради Минчев бе арестуван вчера за корупция, той ще остане в ареста за 72 часа. Заедно с него под ключ е и софиянецът Павлин Статев. Срещу него са повдигнати две обвинения. Първото е, че е обещал подкуп на Ради Минчев, а второто е за съставяне на фалшив документ за откриване на площадка. Задържана е и още една столичанка – Илияна Павлова. Тя е привлечена по наказателна отговорност за две документни престъпления. У нея са открити 13 броя фалшиви печати, както на общини, така и на различни институции.

Шефът на пловдивската полиция старшикомисар Христо Разсолков каза, че спецоперацията вчера, извършена на територията на Пловдив, Перущица, София, Бургас и Приморско, е била във връзка със сигнал на ДАНС. Иззети са компютри, множество флашки и около 40 000 лева. Окръжният прокурор Румен Попов уточни, че става въпрос за предварително подготвена схема за злоупотреба с публични средства, които междуведомствената комисия по бедствия и аварии е отпуснала на община Перущица за укрепване на свлачище в местността Чурен. 

  • перущица
  • кмет

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара