Гешев ПОИСКА ОСТАВКАТА на прокурор Бисер Михайлов – баща на бияча от Перник

Главният прокурор Иван Гешев излезе с позиция по казуса с прокурорския син Васил Михайлов, който бе освободен от ареста.

„Това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът. С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност“, се съобщава в изявлението.

„Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов. С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности“, се казва още в становището.

Припомняме, че Софийският градски съд пусна от ареста задържания в Перник Васил Михайлов. Той е обвиняем за две деяния – нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и закана за убийство. Името му нашумя и заради това, че е син на прокурор от града. Михайлов ще бъде под домашен арест, реши окончателно съдът./dariknews

Коментари

коментара